Aluminium kozijnen: een keur aan profielen

Bent u op zoek naar meer informatie voor het maken van de beste keuze voor de materiaalsoort voor uw nieuwe kozijnen, dan bent u hier beslist op het juiste adres. Een veelgebruikte materiaalsoort voor kozijnen is aluminium. Het is een materiaalsoort die we u van harte kunnen aanbevelen vanwege de hoge kwaliteit en duurzaamheid. Een andere goede reden waarom aluminium een goed idee is, is het feit dat u de keuze hebt uit een keur aan profielen.

Aluminium kozijnen met traditioneel houten uitstraling

Hoewel aluminium kozijnen ten opzichte van houten kozijnen op het gebied van onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid veel voordelen hebben, kunnen veel mensen de natuurlijke uitstraling van hout niet weerstaan. Tegenwoordig hoeft dat echter niet te betekenen dat u daarom toch maar voor 100% houten kozijnen gaat. Waarom gaat u niet voor aluminium kozijnen met een traditionele houten uitstraling? Want ook die bestaan! Zo kunt u gewoon uw voordeel doen met de sterke eigenschappen van aluminium en tegelijkertijd genieten van de sfeer van hout!

Isolatie en duurzaam

Hebt u misschien eerder een zwak voor de karakteristieke statige en nostalgische sfeer van stalen kozijnen die een ietwat industriƫle sfeer geven? Waar ziet u dit soort kozijnen tegenwoordig nog? Misschien staan ze wel heel mooi op uw woning en geven ze precies dat persoonlijke en sfeervolle tintje aan uw woning dat u wenst? We hebben goed nieuws voor u; het is met aluminium heel goed mogelijk om dit soort kozijnen tot in de perfectie na te bootsen. Aluminium heeft ten opzichte van staal het voordeel dat het beter isoleert en duurzamer is.

Nog veel meer keuze

Naast deze twee sprekende voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is met aluminium als materiaalsoort voor uw kozijnen, zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Voor elke soort woning is er wel een goede oplossing te vinden met aluminium kozijnen. Zo zijn aluminium kozijnen in alle RAL-kleuren te krijgen. Tip: vraag eens of een aluminium kozijnen specialist bij u langs kan komen met een RAL-waaier. Dan kunt u de kleuren in deze waaier eens langs de kleur van uw huis houden en gemakkelijker een keuze maken voor een passende kleur. Uw kozijnen specialist zal u vanwege zijn uitgebreide ervaring vast ook goede suggesties kunnen doen. Naast een gladde uitvoering van uw aluminium kozijnen is het ook nog mogelijk om te kiezen voor aluminium kozijnen met structuurlak. Deze lak zorgt voor een subtiel reliƫf op de kozijnen.

Beoordeling